معيارهاي ارزيابي
ماده 20) ارزيابي پيشرفت دانشجو در هر درس بر اساس ميزان حضور و فعاليت در كلاس ، انجام فعاليت هاي آموزشي و نتايج امتحانات بين نيمسال و پايان نيمسال صورت ميگردد واستاد هر درس مرجع ارزيابي دانشجو در آن درس است .
تبصره :برگزاري امتحان كتبي پايان نيمسال براي هر درس نظري الزامي است .
ماده 21) ارزيابي پيشرفت تحصيلي دانشجو در واحدهاي كارآموزي و كار آموزي در عرصه با توجه به موارد زير انجام مي شود :
1-21- رعايت اخلاق اسلامي و حرفه اي و حفظ شئون دانشجويي و حسن رابطه با بيمارن ومراجعين و كاركنان واحد مربوط
2-21- حضور مرتب و تمام وقت
3-21- دقت و احساس مسئوليت در انجام امور محوله طبق ضوابط واحد مربوط
4-21- افزايش مهارت و بهره گيري دانشجو از واحدهاي كارآموزي و كارآموزي در عرصه
5-21- شركت در امتحانات پاياني واحدها و كسب نمره لازم
ماده 22) نتيجه ارزيابي پيشرفت تحصيلي دانشجو ، بر اساس مفاد مندرج در ماده 20و 21به صورت نمره تعيين مي شود و نمرات دانشجو در هر درس به صورت عددي بين صفر تا بيست مشخص مي گردد .
ماده 23) حداقل نمره قبولي در هر درس نظري و آزمايشگاهي 10 و كار آموزي و كار آموزي در عرصه 12 مي باشد . دانشجويي كه در هر يك ازدروس اجباري مردود شود،در اولين فرصت،ملزم به تكرار آن است با اين حال نمرات كليه دروس اعم از قبولي و ردي در كارنامه دانشجو ثبت و در محاسبه ميانگين نيمسال مربوطه و ميانگين كل منظور مي شود .
تبصره 1: اگر دانشجويي در يك درس اختياري مردود شود،به جاي آن درس مي تواند از جدول دروس اختياري در برنامه مصوب،درس ديگري را انتخاب كند با اين حال نمرات كليه دروس اعم از قبولي و ردي در كار نامه دانشجو ثبت ودر محاسبه ميانيگين نيمسال مربوط و ميانگين كل منظور مي شود .
تبصره 2: هر يك از دروس نظري و عملي نمره مستقل دارند،اما نمره دروس نظري – عملي كه يك درس محسوب مي شوند ، معدل دو قسمت نظری و عملي و با توجه به ضرايب هر كدام است در صورتي كه معدل دو قسمتن ظري و عملي به 10 نرسد و يا يكي از آنها از 8 كمتر باشد،هر چند معدل به 10 رسيده باشد هر دو قسمت بايد مجددا تكرار شود .
ماده 24) در موارد استثنايي،نمره كار آموزي در عرصه و دروسي كه در برنامه آموزشي مصوب،توام با پروژه ارائه مي شوند در صورتي كه به تشخيص استاد و تائيد گروه آموزشي مربوطه تكميل آنها در طول يك نيمسال تحصيلي ميسر نباشد،ناتمام تلقي مي گردد . نمره ناتمام بايد حداكثر تا پايان نيمسال بعد به نمره قطعي تبديل گردد بديهي است ثبت نمره ناتمام در نيمسالي خواهد بود كه دانشجو واحد را اخذ نموده است .
اعلام نمرات
ماده25) استاد موظف است گزارش نمره نهايي هر درس را حداكثر ظرف 10 روز پس از برگزاري امتحان آن درس به اداره آموزش دانشكده يا واحد مربوط تسليم نمايد .
تبصره : پس از اعلام نمره توسط آموزش،دانشجو مي تواند حداكثر تا 3 روز پس از اعلام نتايج اعتراضات خود را كتبا به آموزش دانشكده اعلام كند تا رسيدگي لازم صورت پذيرد .
ماده 26) اداره آموزش هر دانشكده يا واحد ذيربط در هر دانشگاه موظف است نمرات دانشجويان را حداكثر تا دو هفته پس از برگزاري آخرين امتحان هر نيمسال و بعد از رسيدگي به اعتراضات دانشجويان و رفع اشتباهات احتمالي،به آموزش كل دانشگاه تسليم نمايد .
تبصره :نمره پس از اعلام به آموزش كل دانشگاه غير قابل تغيير است .
ميانگين نمرات
ماده 27) در پايان هر نيمسال تحصيلي،ميانگين نمرات دانشجو در آن نيمسال و ميانگين كل نمرات او تا پايان آن نيمسال محاسبه و در پايان دوره تحصيلي نيز،ميانگين كل نمرات دانشجو محاسبه و در كارنامه وي ثبت مي شود .
تبصره 1: براي محاسبه ميانگين نمرات ‘تعداد واحدهاي هر درس در نمره آن درس ضرب مي شود و مجموع حاصل ضرب ها بر تعداد كل واحدهايي كه دانشجو براي آنها نمره قبولي يا مردودي دريافت داشته است تقسيم مي شود .
تبصره 2: دوره تابستاني،به عنوان نيمسال تحصيلي محسوب نمي شود،نمرات دروسي كه دانشجو در دروه تابستاني مي گذراند،تنها در محاسبه ميانگين كل دانشجو محسوب مي شود .
نام نويسي مشروط
ماده 28) ميانگين نمرات دانشجو در هيچ نيمسال تحصيلي نبايد كمتر از 12 باشد در غير اين صورت،نام نويسي دانشجو در نيمسال بعد،به صورت مشروط خواهد بود .
تبصره 1: در مواردي كه تعداد واحدهاي ارائه شده توسط دانشگاه براي دوره روزانه كمتر از 12 واحد و براي دوره شبانه كمتر از 10 واحد باشد،آن نيمسال جزو سنوات تحصيلي دانشجو محسوب نخواهد شد وليكن در صورت كسر ميانگين به عنوان نيمسال مشروطي محاسبه خواهد شد در مواردي كه به علت مشكلات دانشجو،در دوره روزانه تعداد واحدها كمتر از 12 واحد و در دوره شبانه كمتر از 10 واحد باشد،آن نيمسال جزو سنوات تحصيلي دانشجو محسوب و در صورت كسر ميانگين به عنوان نيمسال مشروطي نيز محاسبه خواهد شد .
تبصره 2: هر دانشگاه موظف است موضوع مشروط بودن دانشجو را هر بار به وي و اولياء او كتبا اطلاع دهد و يك نسخه از آن را در پرونده دانشجو ضبط نمايد . با اين وصف قصور در اخطار به وي از طرف دانشگاه و يا اظهار بي اطلاعي دانشجو از اين امر،مانعي در اجراي مقررات نخواهد بود
ماده 29) دانشجويي كه به صورت مشروط نام نويسي مي كند حتي در نيمسال قبل از كار آموزي در عرصه حق انتخاب بيش از 14 واحد درسي در دوره روزانه و بيش از 12 واحد درسي در دوره شبانه را ندارد
تبصره: در موارد استثنايي،در نيمسال قبل از كار آموزي در عرصه با توجه به تعداد واحد باقي مانده و سوابق تحصيلي دانشجو،ارائه واحد بيشتر از حد مقرر به دانشجوي مشمول ماده 29 به عهده شوراي آموزشي دانشگاه است در هر صورت اين تعداد بيش از 20 واحد درسي در دوره روزانه و 18 واحد درسي در دوره شبانه نبايد باشد .
اخراج دانشجوي مشروط
ماده 30) در صورتي كه ميانگين نمرات دانشجو در دوره هاي كارداني و كارشناسي ناپيوسته در دو نيمسال تحصيلي ‘اعم از متوالي يا متناوب وكارشناسي پيوسته در سه نيمسال متوالي يا 4 نيمسال متناوب،كمتر از 12 باشد در هر مرحله اي از دوره كه باشد از ادامه تحصيل محروم مي شود .
ماده 31)دانشجويي كه به لحاظ مشروط شدن بيش از حد،از ادامه تحصيل در دوره كارشناسي پيوسته محروم مي شود و يا دانشجويي كه تمايل به ادامه تحصيل در آن مقطع را ندارد،مي تواند پس از تطبيق واحدها مطابق قوانين و مقررات مربوط و گذراندن واحدهاي كمبود در مقطع پايين تر و با رعايت ساير ضوابط مربوط،در دوره كارداني رشته تحصيلي خود فارغ التحصيل شود .
تبصره 1: در صورتي كه مقطع پايين تر رشته دانشجو در آن دانشگاه داير نباشد دانشجو مي تواند پس از اخذ پذيرش از دانشگاه ديگري كه مقطع كارداني رشته مربوط در آن داير است ادامه تحصيل داده و فارغ التحصيل شود مدرك تحصيلي دانشجو توسط دانشگاه مقصد صادر مي شود.
تبصره 2: در صورتي كه رشته تحصيلي دانشجو در مقطع پايين تر،برنامه مصوب و داير نداشته باشد،دانشجو مي تواند بانظر گروه آموزشي مربوط،به يكي از رشته هاي موجود نزديك و به رشته تحصيلي خود،در مقطع پايين تر،در آن دانشگاه يا دانشگاه ديگر،تغيير رشته دهد و پس از تطبيق واحدها با برنامه رشته جديد مطابق مقررات مربوط و گذراندن واحدهاي كمبود،در مقطع كارداني رشته جديد فارغ التحصيل شود . بديهي است كه تطبيق واحدها و تعيين دروس كمبود،بر عهده گروه آموزشي دانشگاه پذيرنده است . حداكثر فرصت مجاز جهت اخذ پذيرش از دانشگاه ديگر يك نيمسال مي باشد.
ماده 32) دانشجويي كه به دليل مشروط شدن بيش از حد،از ادامه تحصيل محروم مي شود در صورت انجام يا لغو تعهداتي كه در دوران تحصيل سپرده است . مي تواند براي تحصيل مجدد به غير از رشته قبلي خود،در آزمون سراسري شركت كند و در صورت قبولي در رشته مورد علاقه خود ادامه تحصيل دهد . دانشگاه پذيرنده مي تواند واحدهايي را كه دانشجو در رشته قبلي گذرانده است،با برنامه رشته جديد تطبيق داده و طبق ضوابط اين آيين نامه بعضي يا تمام آنها را بپذيرد.